Współpraca

elwira lelentalNADKOMISARZ ELWIRA LELENTAL - Prezes Fundacji NOWE ŻYCIE

Prezes Fundacji NOWE ŻYCIE, emerytowany nadkomisarz i kierownik sekcji ds. zwalczania przestępczości narkotykowej Wydziału Kryminalnego Komendy Miejskiej Policji w Gdańsku z 23-letnim doświadczeniem zawodowym i 34-letnim doświadczeniem społecznym.

Prowadzi warsztaty oraz prelekcje dla uczniów szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych na terenie całego kraju. Wspólnie realizujemy program "STOP NARKOTYKOM W SZKOŁACH" organizując wykłady na temat skutków zażywania substancji psychoaktywnych wśród dzieci i młodzieży szkolnej oraz szkolenia dla dyrektorów placówek oświatowych oraz Rad Pedagogicznych.

dariusz siastaczAKTOR DARIUSZ SIASTACZ - Dyrektor artystyczny fundacji

Pełni funkcję dyrektora artystycznego w naszej fundacji oraz jest jej promotorem. Aktor teatralny i filmowy z ponad 20-letnim stażem zawodowym, ukończył studium wokalno-aktorskie przy Teatrze Muzycznym im. Danuty Baduszkowej w Gdyni. Związany z gdyńskim teatrem im. Witolda Gombrowicza. Znany m.in. z takich filmów jak: "Misja Afganistan", "Wszystko, co kocham", "Wiedźmin", "Wkręceni", Kamienie na szaniec", Stacja Warszawa" i wiele innych.

giennadij jerszowARTYSTA - RZEŹBIARZ GIENNADIJ JERSZOW

Ukraiński rzeźbiarz, którego prace znane są na całym świecie. Studiował we Lwowie w Państwowej Wyższej Szkole Sztuki dekoracyjnej i Stosowanej u Emanuila Myśko na wydziale Rzeźby Monumentalnej. Ukończył studia w Kijowie, w Ukraińskiej Akademii Sztuk Pięknych. Od wielu lat prowadzi własną pracownię rzeźby. Współpraca polega na organizowaniu przez naszą fundację wystaw, wernisaży oraz aukcji na których sprzedawane są prace artysty, by część dochodów z ich sprzedaży mogła zaislić konto naszej fundacji...więcej informacji dot. artysty dostępnych jest na stronie internetowej.

joanna rodziewiczJOANNA RODZIEWICZ - ARTYSTKA MALARKA

Ma nieograniczony apetyt na życie i rozwój dlatego jej zainteresowania są niesamowicie bogate m.in. fotografia, malarstwo, decoupage, projektowanie, podróże, literatura, film, muzyka, yoga, treningi motywujące do zdrowego, twórczego i odpowiedniego życia. Należy do grona osób tzw. pozytywnie zakręconych. Jest znana wśród przyjaciół z poczucia humoru, pogody ducha, ciepła... Joanna jest eteryczną kobietą, obdarzoną niesamowitym talentem malarskim. Ma cudowne zdolności manualne i plastyczne, które rozwija w Studio Sztuki w Warszawie. Uczestnicząc w "marszu ku rozwojowi" ukończyła Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie na kierunku-edukacja artystyczna w zakresie sztuk plastycznych, Pomorską Wyższą Szkołę Humanistyczną oraz studia z zakresu Arteterapii w Gdyni. Ogromne doświadczenie zostało wykorzystane przy kręceniu takich produkcji jak: "Ogniem i Mieczem" Jerzego Hoffmana. Współpracowała z dwoma znakomitymi teatrami, Teatr Wielki oraz Teatrem Komedia w Warszawie.

Prace Joanny Rodziewicz widoczne są na wielu wystawach na terenie całego kraju, a poprzez aukcje na których są sprzedawane, możliwe jest regularne wspieranie finansowo naszych działań. Więcej informacji dotyczących twórczości artystki, dostępnych jest na stronie internetowej.

Współpraca

elwira lelentalNADKOMISARZ ELWIRA LELENTAL - Prezes Fundacji NOWE ŻYCIE