Zbiórki darów

Drodzy Państwo, posiadacie zbędną odzież, która zajmuje miejsce w szafie?, zabawki z których wyrosły Wasze pociechy i przestały się nimi interesować? Mamy na to radę...

Od dnia 22 sierpnia br rozpoczęliśmy publiczną zbiórkę darów rzeczowych, która ma na celu pomóc osobom potrzebującym wsparcia w tej formie. Pozyskujemy zarówno odzież jak i wszelkiego rodzaju dodatki do niej, tekstylia, książki, porcelanę, zabawki oraz nierzadko zdarza się sprzęt elektroniczny. Wszystkie pozyskane dary przekazujemy osobom potrzebującym, a są to m. inn. rodziny znajdujące się w trudnej sytuacji życiowej dzieci jak i dorośli,placówki typu domy dziecka, świetlice środowiskowe oraz tzw. ogniska wychowawcze.

ciuch w ruch

Niestety zdarza się, że pozyskany dar czy to w formie odzieży czy w jakiejkolwiek innej nie nadaje się do ponownego użytku. Takiego "daru" nie możemy ofiarować naszym podopiecznym dlatego też, aby móc w optymalny sposób wykorzystać pozyskane środki rzeczowe, po prostu je odsprzedajemy, a pozyskane fundusze przeznaczamy na realizację celów statutowych.

W chwili obecnej zbiórki prowadzimy na terenie województwa mazowieckiego, podkarpackiego oraz lubelskiego praktycznie przez cały tydzień od poniedziałku do soboty. Przyszłych darczyńców informujemy o planowanej zbiórce za pomocą ulotek, które dwa lub trzy dni wcześniej rozprowadzane są w miejscach publicznych na obszarze na którym ma ona się odbyć. Na ulotce tej znajduje się dokładny opis w jakim dniu oraz godzinie będzie przeprowadzona taka zbiórka darów rzeczowych.

Jeśli chcą Państwo zaczerpnąć więcej informacji odnośnie prowadzonych przez nas działań w tej formie, prosimy o kontakt e-mailowy na adres: fundacjaswiatelko@gmail.com, odpowiemy na każdą wiadomość najszybciej jak to będzie możliwe.

Odzież

Odzież, którą Państwo zamierzą ofiarować prosimy by była czysta i nie podarta. Można ją włożyć do toreb reklamowych, worków na śmieci lub innych worków na odpady suche lub też do kartonów.

Pościel

Pościel, tak jak w przypadku odzieży można włożyć do czystego worka lub kartonu, może być zapakowana wraz z innymi tekstyliami. Prosimy ułożyć ją w kostkę co ułatwi zapakowanie.

Obuwie

Obuwie, które chcą Państwo ofiarować powinny być do pary, ale nie koniecznie wraz ze sznurowadłami oraz prosimy, aby ze względu na szacunek dla potrzebujących były czyste i nie dziurawe.

Zabwaki

Ofiarowane przez Państwa zabawki powinny być oczywiście czyste i nie połamane. Niektóre z nich składają się z wielu osobnych elementów (klocki, szachy, puzle itp.) dlatego prosimy, aby były w pełni skompletowane.

Pobierz ulotkę

Zbiórki darów